Βιογραφία

Ο Κωνσταντίνος Κουγιουμτζης γεννήθηκε στη Δράμα. Από παιδί έδειξε την κλήση του στη ζωγραφική αλλά και την αγάπη του για το θέατρο σκιών όταν έστηνε στη γειτονιά το μικρό του θεατράκι και με φιγούρες που έφτιαχνε μόνος του διασκέδαζε κάθε βράδυ μικρούς αλλά και μεγάλους .
Εργάζεται ως ζωγράφος-αγιογράφος ζωγραφίζοντας ιερούς ναούς(τοιχογραφίες και φορητές εικόνες) και ως καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών.
Για δέκα χρόνια(1991-2001) υπήρξε υπεύθυνος των καλλιτεχνικών εργαστηρίων(ζωγραφικής, Αγιογραφίας) στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Δράμας.
Από το 2008-2011 είναι υπεύθυνος καθηγητής του εργαστηρίου Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει το  ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ για τους φοιτητές και όχι μόνο. Επίσης από το 2010 έως και σήμερα  διδάσκει την Βυζαντινή τέχνη στη σχολή εκκλησιαστικών τεχνών (τμήμα Αγιογραφίας) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.
Έργα του(τοιχογραφίες και φορητά έργα) υπάρχουν σε ιερούς ναούς όπως ο Άγιος Παντελεήμων Δράμας, ο Άγιος Γεώργιος Δράμας, η Παναγία γοργοεπήκοος Δράμας, ο Άγιος Ραφαήλ Δράμας, ο Άγιος Νικόλαος Δράμας, ο  Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Καβάλας ,το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου του Πλανά Δράμας, ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Δράμας,  το συνοδικό του μητροπολιτικού μεγάρου Δράμας ,ο Χριστοδούλειος οίκος ξενίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας (με πρωτότυπες παραστάσεις από την ιστορία της Δράμας σε βυζαντινή τεχνοτροπία ),στο Αμφιθέατρο της ιεράς μητρόπολης Δράμας, σε πολλές ιδιωτικές συλλογές(μεταξύ αυτών στου Παναγιωτάτου οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.Θεοφίλου , του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων κ.Προκοπίου ,του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου, του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Καβάλας)  ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε περισσότερες από 10 εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας και θεάτρου σκιών (όπως στο Εθνικό Ιστορικό μουσείο - Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, στο Αλατζά Ιμαρέτ Θεσσαλονίκης, στη Διέξοδο - Ιστορικό μουσείο Μεσολογγίου, στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης,στη γκαλερί "ΤΕΧΝΗ" Κιλκίς  ).
Το 2013 το Ισπανικό πανεπιστήμιο της Γρανάδα για ένα μήνα αφιέρωσε  την ιστοσελίδα του τμήματος Ελληνικών σπουδών στο ζωγραφικό του έργο και στη σειρά «ψιμύθια στη σκιές» με μικρογραφίες εμπνευσμένες από θέατρο σκιών.  
Με το ξυπόλητο φίλο του τον Καραγκιόζη συντροφιά ,δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα  και το εξωτερικό προσφέροντας το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου